29 May 2011

"Bajet jer!"



ASSALAMUALAIKUM,
Hello , hello and hello!
Korang ape kabar?
Huh tajuk hari ni ttg suatu kata2 yang sangat popular...Mcm mane aku dapat idea nak tulis ttg bende ni?

Sebernarnya kisahnya begini,
Ÿ      Alkisah. Tadi aku pergi tuisyen, and then ada sorang budak ni (nama dan no telefon dirahsiakan) mintak aku ajar addmaths + chemistry kat die.. Huh.. aku bukan tak nak ajar, tapi die tnye bukan pada mase yg sesuai (sbb time tu cikgu tgh mngajar kat dpan) , Xkan aku nak buat kelas tuisyen baru kat blkang tu.. lagi pun aku bukannya terer benar ngajar2 ni.. Buat2 aku ajar die ajaran sesat plak kang..So aku tolak permintaan die ngn baik2... tetiba terpacul keluar drpd mulut busuk die “Bajet la kau! Mintak tolong ajar sikit pun xboleh.. kedekut ilmu!” Suara die da la kuat. Satu klas toleh kat kitaorg. . . .Grrrrr... rase mcm nak tumbuk + terajang je muka die...

So what do you think? Siapa salah?
Orang biadap mcm budak ni mmg xleh nak tuntut ilmu.. sbb tak tahu adab.
So the moral of the story is, jangan nak marah org tak tentu pasal kalau xdpt apa yg korg nak..
Nak mintak tolong pun biarla beradab skit.. and kalau org tu ‘refuse’ xyah la nak carut lak.. Bikin malu company shj..

That’s All Folks!
Wsalam.
Bye.. J

Terima kasih kerana sudi mendengar ceramah daripada 
         MOHA MOHU



Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

27 May 2011

EXAM PPT ... akhirnya...



ASSALAMUALAIKUM....
Nampak lega pada perkataan (akhirnya...) huhhh...
Memang pun lega ... . .

Setelah hmpir tiga minggu exam.....grrr.......Susah2
Haha.... at last habis jugak.... tapi still need to worry sbb TRIAL ngan the SPM semakin lama semakin dekat....
Wargh!!!!
Gila dibuatnya.......... Tadi baru habis exam Tasawur
Nak aku ulaskan ttg setiap subjek .. ermmm ok k k... :)
BM ,
Kertas 1- warghh kena mengarang
Kertas 2- Dengan novel+tatabahasa+prosa and so on....
Result- ? ? ? belum tahu lagi la :P
BI,
Kertas 1 - hmmm,,, ntah apa2 yg aku tulis.... Tulis je la.... :P
Kertas 2-boleh laaa.... apa nak cakap... dh mmg ssh :) Result??????? xdpt lg 

PAI,
Kertas 1- Aku main bulat2 jer part objctive tu. :P
Kertas 2- Lemah kat tajwid... :P hurmmm Resukt- >??? blum tahu.....
 MATH,
Kertas 1 + Kertas 2 = ????? What the fish??? 
SEJARAH
Kertas 1 + Kertas 2 = result... means tgok result laa.... sbb aku tak tahu apa yg aku tulis :P 
ADMTH
Kertas 1 = part2 diffrntiation tu aku kurg skit...
Kertas 2 = part2 diffrntiation + yg soalan pjg2 tu kena pikir 2 3 kali baru jwb.. :P
BIOLOGY
Kertas 1 = "Sofa so good" kata2 yg femes.
Kertas 2 = Poning2.... Mcm2 kluar... Bhgian essays aku ade yg xsmpt jwb.. Xcukup masa :((
Kertas 3 = huhuhuhuhuhu... Kertas ni part2 blakang tu aku TAWAKKAL... :((
 PHYSICS
Kertas 1 + Kertas 2 = WTH !!!!... Susah giler nak mampos!!!!!!!
Kertas 3 = ok SIKIT drpd kertas 1 n 2 :(
CHEMIST
Kertas 1+2+3 = Hard to say!!!!!!!! Susah ...... Ada bnyk soalan aku tpaksa jwb guna teknik 'dadu' 
TASSAWUR
Kertas 1 = I like it,.. :) sbb apa yg aku target kluar... tpi x smua la.. ada certain2 part tu tpaksa guna teknik dadu jgak
Kertas 2 = MashaAllah! :(
OVERALL :-
Semuanya susah la...
Ye la mana ada exam yg nak bgi jawapn smuanya  tanya soalan
so, bila nak buat jwpn ni.... grr.... phm2 je la
Harap result ok... sbb PPT ni mak bapak dtg :(((( WAAAARRRRRRR!!!!


So that's all folks...
Bye for now! :) Assalamualaikum


Terima kasih kerana sudi
mendengar ceramah daripada
MOHA MOHU



Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

26 May 2011

Attention!

Aku nak komen korang tentang blog ni.................................. thnx :)





Nama:




URL blog:




Anda ada Facebook?

Ada

Tidak



Nyatakan URL Facebook (jika ada)




Apa yang anda suka tentang blog ini ?




Cadangan untuk blog ini





Klik sini utk ke blog saya semula ( SINI )




Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

21 May 2011

PROMOTION ! ! ! TERHAD.

Terhad kepada 
10
blogger pertama sahaja!!!












inform saya dalam comment.
sertakan 
nama, alamat blog(URL),nama blog




click here >>>


Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

20 May 2011

Exam ... WArgh !


PARTIALLY-KILLER EXAM
PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2011

Kenapa ada exam dalam dunia ni??  Hahaha.... nampak sgt aku benci exam....
Lagi2 kalau banyak topic yg keluar ... Hurggghhh sememangnya mmbencikan...
Hari tu time exam ADDMATH .. huhuhuhuhuh... susah lak ai ...... Jawab je la... =.=''


 But anyway, time 3 minggu exam ni aku dapat concludekan bahawa :

  • Aku dah jarang online fb/blog/ computer
  • Aku mula sentuh buku (nmpk sgt sbelum ni xpernah buat revision)
  • Aku dpt cutout masa makan aku...
So , aku harap korang doakan aku and student2 lain yang mnghadapi exam ni.... Thnx..... 

From now onwards, i must,


Terima kasih kerana sudi mendengar ceramah daripada En.Moha Mohu.




Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

17 May 2011

Bahasa Jiwa Bangsa

Assalamualaikum,,,
Waalaikumsalam (terima kasih kerana sudi menjawab )
Yo wats up?
bermula hari ni aku start tulis post in bm mixing with eng. Suka hati aku la aku nak tulis pakai bahasa apa, ye x?
But anyway thnx for the kritikans! 
Bagi yg tak paham ape2 yg aku mksudkan sila rujuk post sebelum ni... anda akan paham .. 
Jadi..........
Hari ni hari guru so nak ucap la sikit kat cikgu2ku yg sgt2 kau sygi......

HARI guru kat sekolah Awesome!,,,, Ntahlah ...
Mcm2 aktiviti and cikgu2 pun seronok je....
Time perhimpunan .. pgi ronda2 dgn 3 kwn2ku ... lpas tu tgok permainan futsal + bola jaring + music chair....
Utk gambar2 hari guru kat sekolah... nanti aku uploadkan dalam facebook... so kalau nk tgok ,,, gi kat facebook aku.... 
CLICK GAMBAR DIBAWAH UTK KE FB AKU


Aku ingat nak buat tutorial,.... Tpi aku bkannya mahir sgt.. tpi akan try for the best.....  Get ready :) 
Terima kasih kerana nak dgr ceramah drpd En MOHA MOHU..... 
/ b y e




Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

16 May 2011

A change in language

Assalamualaikum
It had been weeks since i wrote something
in this heavy-blog..
I need to inform all of you , that i'm going to start writing in Bahasa Melayu after this post because ;
Many of my friends requested me to do so.
They criticize me that I'm abandoning my mother's tongue.
So, if you still want to read this page in English, please translate it using google web engine. 
Thanks...


   
   Changed to

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu