29 May 2011

"Bajet jer!"



ASSALAMUALAIKUM,
Hello , hello and hello!
Korang ape kabar?
Huh tajuk hari ni ttg suatu kata2 yang sangat popular...Mcm mane aku dapat idea nak tulis ttg bende ni?

Sebernarnya kisahnya begini,
Ÿ      Alkisah. Tadi aku pergi tuisyen, and then ada sorang budak ni (nama dan no telefon dirahsiakan) mintak aku ajar addmaths + chemistry kat die.. Huh.. aku bukan tak nak ajar, tapi die tnye bukan pada mase yg sesuai (sbb time tu cikgu tgh mngajar kat dpan) , Xkan aku nak buat kelas tuisyen baru kat blkang tu.. lagi pun aku bukannya terer benar ngajar2 ni.. Buat2 aku ajar die ajaran sesat plak kang..So aku tolak permintaan die ngn baik2... tetiba terpacul keluar drpd mulut busuk die “Bajet la kau! Mintak tolong ajar sikit pun xboleh.. kedekut ilmu!” Suara die da la kuat. Satu klas toleh kat kitaorg. . . .Grrrrr... rase mcm nak tumbuk + terajang je muka die...

So what do you think? Siapa salah?
Orang biadap mcm budak ni mmg xleh nak tuntut ilmu.. sbb tak tahu adab.
So the moral of the story is, jangan nak marah org tak tentu pasal kalau xdpt apa yg korg nak..
Nak mintak tolong pun biarla beradab skit.. and kalau org tu ‘refuse’ xyah la nak carut lak.. Bikin malu company shj..

That’s All Folks!
Wsalam.
Bye.. J

Terima kasih kerana sudi mendengar ceramah daripada 
         MOHA MOHU



Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

0 ,581 mengulas:

Post a Comment