11 December 2011

Tutorial Buat Ayat Blink2 :D



INI MERUPAKAN CONTOH AYAT BLINK2 ~~



Assalamualaikum w.b.t ,  hari ni ada tutorial pendek dari aku.
Cara nak buat ayat blink2 XD (hehe.. kelakar pulak bile sebut)

ok Jom start tutorial,
  1. Bukak Blogger >> New post ...
  2. Taipkan ayat korang dahulu..
  3.  Lepas tu , tekan Edit HTML yang ada kat bahagian atas ruangan post tu..
  4. Korang cari ayat yang korang nak blink2 kan XD..
  5. ok letak ayat korang dalam kedudukan macam ayat kat bawah ni...
<blink>AYAT KORANG YANG NAK DIBLINK2KAN DISINI</blink> 
      6. Kalau nak letak kat title post pun sama jugak  letak je tulisan title post korang diapit oleh kod blink2 mcm kat bawah ni..
<blink>TITLE POST KORANG</blink>
Ok, kalau dah siap, publish sahaja, dan lihat hasilnya ... BLINk2~

Tu je la... Byee~~



    Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

    0 ,581 mengulas:

    Post a Comment