11 December 2011

Tutorial Burung Twitter terbang dalam blog

Assalamualaikum.
  Hari ni aku nak sampaikan ilmu baru kat korang. Tentang cara-cara masukkan BURUNG TWITTER TERBANG dalam blog. Apa tu burung twitter terbang? 
 
Haa!! mcm dalam gambar ni.. Korg nampakkan burung twitter yang selalu terbang2 dlm blog aku ni?? :P






Bila korang halakan cursor kat burung tu akan keluar 2 button spt dalam gambar.


Burung ni akan terbang bila korg scroll sesuatu page..





MACAM MANA NAK BUAT?????

Senang jer.. Korang cuma perlu ada account twitter.. Kalau tak ada baik pergi buat sekarang kat TWITTER.

1. Pergi ke Dashboard>klik Design> Klik Add A Gadget>pilih gadget HTML/Javascript.

2.Masukkan kod2 dibawah dalam ruangan HTML/Javascript tadi.



3. Bukak Profile twitter korang.. Ambil ID twitter korg.. Mcm dalam gambar dibawah..



4. Tukar kod "MASUKKAN ID TWITTER ANDA DISINI" dengan ID TWITTER korang yg korg dh ambil tadi.

5.Selepas tu click Save!. Dah Siap :)

Kalau ada apa-apa masalah tanye lah aku.. (Comment di bawah!)

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

1 comment: