24 December 2012

Selawat Daruud Taj.

Assalamualaikum w.b.t,

 Jom luangkan masa baca selawat kat bawah ni :D

MEANING
O Allah, send blessings and Peace upon our Master and Patron Muhammad, The Owner of the Crown and the Ascent and the Buraq and the Standard, The Repeller of Affliction and Disease and Drought and Illness and Pain.
His name is written on high, served and engraved in the Tablet and the Pen, The Leader of All, Arabs and non-Arabs, Whose body is sanctified, fragrant, and pure, Illumined in the House and the Haram, The Sun of Brightness, the Full Moon in Darkness,
The Foremost One in the Highest Fields, the Light of Guidance, The Cave of Refuge for Mortals, the Lamp That Dispels the Night, The Best-Natured One, The Intercessor of Nations, The Owner of Munificence and Generosity.
Allah is his Protector, Gabriel is his servant. The Buraq is his mount, the Ascent is his voyage, The Lote-Tree of the Furthermost Boundary is his station, Two Bow-Lengths or Nearer is his desire, His desire is his goal, and he has found his goal,
The Master of the Messengers, the Seal of the Prophets, The intercessor of sinners, the friend of the strangers, The Mercy for the Worlds, The rest of those who burn with love, the goal of those who yearn, The sun of knowers, the lamp of travellers,
The light of Those Brought Near, The friend of the poor and destitute, The master of Humans and Jinn, The Prophet of the Two Sanctuaries, The Imam of the Two Qiblas, Our Means in the Two Abodes, The Owner of Qaba Qawsayn,
The Beloved of the Lord of the Two Easts and the Two Wests, The grandfather of al-Hasan and al-Husayn, Our patron and the patron of Humans and Jinn: Abu al-Qasim Muhammad Son of `Abd Allah, A light from the light of Allah.
O you who yearn for the light of his beauty, Send blessings and utmost greetings of peace upon him and upon his Family.

Daripada : Sumber

Syukran Jazilan.

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

17 December 2012

How could this happen to me :/

Assalamualaikum w.b.t,

I open my eyes
I try to see but I'm blinded by the white light.
I can’t remember how
I can’t remember why
I'm laying here tonight
And I can’t STAND the pain
And I can’t make it go away
No I can’t STAND the pain

How could this happen to me
I've made my mistakes
got nowhere to run
The night goes on as I’m fading away
I'm sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me

Everybody’s screaming
I try to make a sound but no one hears me
I’m slipping off the edge
I’m hanging by a thread
I wanna start this over again
So I try to hold
On to a time when
Nothing mattered
And I can’t explain what happened
And I can’t erase the things that I’ve done
No I can’t


How could this happen to me
I've made my mistakes
got nowhere to run
The night goes on as I’m fading away
I’m sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me

I've made my mistakes
got nowhere to run
The night goes on as I’m fading away
I’m sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me



Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

10 December 2012

Why ?

Assalamualaikum w.b.t,


 Why people nowadays have become so self-centered?


due to EGO n availability of the SNs ,,,


Moving away from the truth, prefer to fake the happiness/sadness
 

why?
 

we have never realised these changes because we're oblivious

why?

 our eyes are still glimmering at the deceitful dreams

Wake Up
from your cunning sleep. 

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

8 December 2012

Segmen blog saya Hebat

Assalamualaikum w.b.t,

--------------------------------------------IKLAN TV 10--------------------------------------------
AWAS ENTRI INI MENGANDUNGI UNSUR-UNSUR RIAK. OLEH HAL YANG DEMIKIAN, ANDA DINASIHATKAN UNTUK MENYEDIAKAN BALDI DI HADAPAN ANDA SEBELUM MEMBACA ENTRI INI BAGI MENGATASI MASALAH KEKOTORAN LANTAI AKIBAT RASA MUAL APABILA MEMBACA ENTRI INI. :P
--------------------------------------------IKLAN TV 10--------------------------------------------
 Kali ni nak join Segmen by blogger ni untuk mengisi kekosongan dalam blog ni :D
Klik banner kalau nak join,, kalau tak nak join jangan klik, tapi kene baca entri ni.
 "Sorry sebab terpaksa berlagak HEBAT dalam entri ni :P"

Ke"HEBAT"an blog yang super boring ni?
  • Hebatnya blog ni sebab ianya jarang terupdate entrinya tapi selalu terupdate headernya. XD
  • Bahasa blog ni, bahasa yang unik(rare item la kononya!) - bahasa MaNglish (Malay English)
  • Follower blog ni memang tak ramai, tapi pageviews ramai(sbb di-view oleh penulisnya berkali2) XD
  • Blog ni adalah hasil ciptaan penulis 99% ,, yg 1% tu perhaps untuk gambar2 yang dirompak dari Pak Cik Google. :P
  • Hebatnya blog ni.. sbb lagu blog ni selalu tak best bagi visitors, but best bagi editor/writer.(syok sendiri la katakan.. :/ ) 

Bagi mengelakkan berlakunya ke'RIAK'an secara berlebih-lebihan lagi :P .. So terpaksa end my writing here to avoid occurrence of disgust dalam hati para pembaca sekalian..



Sekian wassalam..

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

1 trillion bacteria di kaki kita??

Assalamualaikum w.b.t,

There is about one trillion bacteria on each of your feet.


Terjumpa fact ni from this site. Macam mana la agaknya diorang kira 1 trillion bacteria ni. :P
Hikmah daripada facts ni ialah, 
  • kita berwudu'k sebelum solat
  • when berwudu'k kita mesti bersihkan kaki. 
  • So just imagine how's the condition of the feet of those who don't perform solat(especially the kaafiirun),,..
We(I'm talking proudly as a Muslim) should at least have been washing our feet 5 times a day( 5kali solat sehari)

Nevertheless, we should be proud of our religion as the aspect of cleanliness(Taharah) is being emphasised.

Just a simple interesting fact from an UNINTERESTING person.

Thank you.

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

29 October 2012

SEGMEN : JOM FOLLOW

Assalamualaikum w.b.t,

 Memandangkan aku dah start cuti ni.. nak isi kebosanan ni dengan join segmen by Yanie

As required by the "program manager",, followers blog ni ada 202 ..
I need more qualified police to join this department. :D

That's All thanks..

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

The Unpredictable Telepath?

Assalamualaikum w.b.t,

Bila tengok date of the last post dalam blog ni, aku rasa bersalah pulak sebab usaha nak buat blog ni jadi hangat2 tahi ayam je. -.-
Bagi menebus kembali tempoh masa blog ni jadi terbiar, so aku decide untuk tulis new post.
.

New Header (as usual bila mood nak tulis blog "memuncak"-terfikir about my CFSIIUM's classmates) :P


The unpredictable telepath tu hanya propaganda, concoction, and fabrication semata-mata...
buat header berkaitana Charles Xavier (watak dalam XMen) sebab baru tengok XMen First Class yang tersimpan dalam hardisk ni.

Actually , aku dah HABIS FINAL EXAM FIRST SEM  :D Yahooo..... and cuti 2 bulan++ :D
Sepanjang cuti ni banyak nak dibuat..

+Tugas as FSCC member (A society in CFS IIUM) ... kena buat banners,FB Pages,and Blog for Raudah Festival...
+target nak blaja bahasa Arab (extra class)
+nak kerja (kalau ada masa)
+nak habiskan my movies collection in my hardisk.. :P


Lots of work to be done, my life is just getting busier as the time goes on..  Please doa for my success in completing my targeted primary job... InshaAllah, if you want me to doa for you, just leave the requirement in the comment box, ok..

I'm quite upset sebab unable to attend the prize-giving ceremony at my former school.. It was held on friday(and i have classes-Quizzes on that day),,, sedih tak dapat jumpa teachers and sirs... They had been so kind to me throughout my life JOURNEY..








That's All for today folks,,


Syukran Jazilan for reading this nonsense. :P


Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

4 July 2012

Wordless Wednesday #(unknown)

Assalamualaikum w.b.t,
Student of CFS IIUM Session 2012/2013.
Ermm,


Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

23 May 2012

Facebook Cover Photos

Assalamualaikum w.b.t,

Here are some cover photos that you might wan to use for your timeline.
Hope you like them.






Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

20 May 2012

Fenomena Photoshop

Assalamualaikum w.b.t,

Sejak 2 hari lepas, aku asyik edit guna photshop untuk hasilkan cover photos for facebook untuk hilangkan rasa bosan tahap ICU ni .. :P
first touch


second touch.. pening sikit..

my latest cover photo
dipadankan dengan profile picture
Hasil nya :P



Lepas tu ada jugak untuk kawan2 fb aku  [bosan gila =.=]

Hasil nya ;






OK,
tu je la aktiviti aku stakat ni :|

That's All
Bye :D

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

16 May 2012

Segmen: Review by Lily

Assalamualaikum w.b.t,

Saya join segmen by Lily ni :D



Saya tag

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

Terbongkarnya Rahsia . . . .

Assalamualaikum w.b.t,

Wah, tajuk hari ni penuh
kontroversi
. Alaah, nak tarik perhatian orang untuk baca entri kat blog ni :D





Baiklah, aku nak bongkarkan rahsia KENAPA AKU DAH LAMA TAK UPDATE BLOG NI ?
Sebenarnya, secara ikhlas dan tulus dari hati aku katakan .. aku MALAS nak update blog ni sebab aku malas nak menulis(menaip la)..

Selama aku tak update blog ni, macam-macam benda/perkara/aktiviti yang dah berlaku sama ada kepada diri aku/ orang lain.
I'm neutral.I don't care :P
Contohnya BERSIH 3.0 , result Matriks/Ting 6/UPU, perkahwinan Along Kecik, dapat own laptop (Sumbangan orang lain ), ceramah Ustaz Dato' Noh Gadut ... dan lain-lain




Hari ni aku nak cerita pasal 3 perkara je ...

  • Perkahwinan Along Kecik
Aku dapat hadir hari Sabtu je(majlis pernikahan) sebab hari Ahad tu ada hari anugerah cemerlang oleh YAKIN dan KIMMA.
Perkahwinan yang sangat-sangat best~~ Dapat jumpa sedara2 and MAKAN (purposely upper-cased)





























Tahniah Along and isteri.. Semoga bahagia hingga ke anak cucu .. Amin
  • Dapat laptop baru (sumbangan YAKIN @ KIMMA)
 Alhamdulillah, terima kasih kepada YAKIN @ KIMMA sebab sudi adakan majlis anugerah pelajar cemerlang kat Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan. Aku dapat laptop Dell Inspiron, mouse, charger, beg laptop and sijil.





  • Ceramah Ustaz Dato' Hj. Noh Bin Gadut
Dijalankan di Surau Haji Muhammad Musa, Bdr. Seremban Selatan lepas Maghrib hari Isnin. Sangat best~~~ Ceramah dia merangkumi banyak aspek kehidupan ,. Dato' Noh sering tekankan pasal 'Husnul Khatimah' ... Ramai orang masih xpuas dengar ceramah dia sebab time allocated was very limited!!














By the way,
kepada semua guru-guru yang saya kasihi ...
Selamat Hari Guru :D

That's All about UPS AND DOWNS today,
Please come back tomorrow :D
Bye


Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu