18 January 2012

Tutorial Music Player (bukan Youtube Player)

Assalamualaikum w.b.t,
Sebenarnya, aku telah belajar tutorial ni daripada blog lain, tapi aku tak ingat nama blog tu
[Lupa nak Bookmark :( ] Thanks kepada blog tu.Hari ni nak share dengan para bloggers.

Ok, Hari ni I'm trying to be silent. So , lets get to work.

  • Firstly, korang kena ada URL lagu untuk blog korang... Jadi untuk memudahkan kerja, korang boleh dapatkan di [IRON DJ HOME] .. Kalau korang nak upload lagu dari komputer korang pun boleh melalui website tu jugak. [ Dapatkan URL lagu korang ]
  • Selepas tu, korang pergi kat [MP3 Player]
  •  
Pilih Mini
Pilih "Generator"

Select Color daripada dropdown menu tu.
    Tukar Mp3 kepada URL song korang. dan tukar "autoplay" kepada "1" {kalau korang nak autoplay music}
    Copy HTML code dan masuk dalam blog
  •  Cara masukkan HTMl code dalam blog, 
  • Dashboard>> Design >> Add a Gadget >> HTML/Javascript
  • Paste code dan click "Save",,
  • View Blog


Harap2 ini  membantu.. Kalau tak membantu, komplen kat bawah ni :P
Aku akan try tolong.. Aku  pun budak baru blaja... :D
Ok Bye :D



Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

2 comments: