14 January 2013

5 first comment dapat header free

Assalamualaikum w.b.t,

Kebosanan melanda -.- AGAIN
kira siri(2) la ni
Kalau korang nak tengok hasil2 sebelum ni klik SINI
Teringin nak buat heder free utk orang lain la pulak..
You just need to:
  • follow
  • state size of header (width x height)
    klik here utk tutorialcari width header
  • state perkataan yg nak letak in header
  • state tema/colour & state URL(link) blog
  • give URL gambar(if available)

That's All.. :D
Thanks
Due date :
Lepas post ni dapat 5 commentators(after penuhkan syarat2 diatas)
Headers will be posted in next post(tak pasti bila)

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

Tutorial cari width header

Assalamualaikum w.b.t,

Hari ni nak buat tutorial, cara2 nak cari width header supaya senang kalau korang nak design header sendiri..

1. Bukak blogger> Template> Edit HTML> tick Expand Widget Templates

2) Cari kod (#header-wrapper )

#header-wrapper {
background: url('http://themes.googleusercontent.com/image?id=1uy9U1wa8CvkKwUjMlNogmKSf3ymPLzYgA-5EEcU_d6fUCC2H-udD168prGKGVJnb-1YL')repeat;
width:1010px;
margin:0 auto 10px;
border:1px solid black;
    -moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

        border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}

#outer-wrapper {
width: 1010px;
margin:0 auto;
padding:0px;
font: Arial;
}



ok that's All. Bye Thanks~

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

9 January 2013

Header Tajaans (nampak English tu -.-)

Assalamualaikum w.b.t,

Ok for the lucky 5 stars,
First and foremost, sorry :( kalau header ni tak menepati cita rasa/taste/sense/aura awak..Tolong tegur dengan sebarang komentar yg membina [kerana diri ini masih insan biasa yang baru belajar ABC dalam dunia design mendesign ni :( ]



1.Combi (http://ishsayang.blogspot.com/) 
 -Maaf kalau buruk sebab ketandusan idea :(


 2. [Miss Yayang] (http://movepencil.blogspot.com/)
- sorry kalau xsesuai dengan cita rasa awak



3. Nurul Ain (http://nurulnamasaya.blogspot.com)
- sory kalau terlalu simple :O



 4.Nurmasnirah(http://maslovelorn.blogspot.com)
-tak pandai nak susun gadgets tu betul2 sorry -.-


 5.AnirahAzuri (http://anirahazuri.blogspot.com)
-maaf sangat2, sbb saya xpandai nak buat heder professional/formal. =.=

Semua heder ni, aku buat dalam keadaan tergesa2 sbb start pukul 8.00pm tadi.. minta maaf kalau nmpk cincai :P
Feel free to (BATA) buy and throw away the header,, kalau tak menepati cita rasa anda..~

Keep updated to this blog.. sbb akan ada lagi segmen2 sebegini from time to time.


Terima kasih yang join, yang sudi baca blog ni and [kepada semua yang sudi post link churp2 kat shoutbox aku(perli)] :P

Syukran Jazilan, 

p/s: perasaan sekarang bercampur-baur nak balik UIA -.- rasa excited and takut(sbb banyak aktiviti and ada banyak subjek for the coming sem)


Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

5 Free Header to be designed for first 5

Assalamualaikum w.b.t,

Malam2 buta ni , bila aku dah bosan,,, 
Teringin nak buat heder free utk orang lain la pulak..


You just need to:
  • follow
  • state size of header
  • state perkataan yg nak letak in header
  • state tema & state URL(link) blog
  • give URL gambar(if available)

That's All..
Thanks

Due :Lepas 5 comment(after penuhkan syarat2 diatas)

Headers will be posted in next post.

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

8 January 2013

Kesedaran

Assalamualaikum w.b.t,

 Hari ni aku cuma nak kongsi pengalaman in which aku baru sedar akan suatu keajaiban.
Pengalaman? Keajaiban?
 

hurm, actually to be honest :/ It has been a while since i gradually left my most precious 'amalan's. T_T
 Recently, I just realised about it.
I don't know what has inhibited my interest to continuing my 'amalan's

My life seems to become worsen -.- I felt that the time is ticking fast...
Everything that I do eventually becomes wrong/incomplete/imperfect.
I couldn't feel satisfy in whatever I'm doing.
 I felt very uneasy/restless/jittery.

My parents scolded me.
why?
because i had been quite hot-tempered lately (sikit2 nak marah)

Soon, this strong force(negative) has been trying to lure me loosening myself from my 'amalan's..
I'm not saying that I'm perfect(with my 'amalan's) but
 I just feel a noticeable different(positive) when i'm doing the 'amalan's.



Till today's morning i have been neglecting them.
Yet, somehow i realise that He still give me the hidayah and never let me go astray.

Actually, today I was accompanying my father to see 'some person' regarding (tuuuuuuttttt---sometimes privacy is vital) matters..... 

As a matter of fact, today is monday(a weekday/working day) 
early in the morning my father dropped me at a masjid at nilai while he was going to punch-in(i'm not sure about the spelling,, but it's the term common among workers)


So while i was at the masjid, I felt an attractive force(positive) that induce me to re-practice my 'amalan's... 
doing the 'amalan's makes me feel very calm, peaceful, feel very lively..
it is just not enough to describe it in words.~

Throughout this day, i met the 'some person' who is actually having a bad attitude.
Very arrogant! and the 'some person' talks cynically. 
 Usually , i would have shown my anger towards that 'some person'..
 but yet, i was still capable of calming down, and being patience.

Seriously, i think i have acted very strangely today...
it's like I'm not me anymore :D (in a positive way)

I'm really glad that He has clearly shown me, what He is capable of.

It's just like turning a fire into an ice
changing a dull into shiny

Arghh it's indescribable
I'm sure that you 
are blurrr right now.. :(

Nevamind, it's still my pengalaman for me to remember 




Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

6 January 2013

Arghh,, diblock for 2 days???!!

Assalamualaikum w.b.t,
 
Pada malam yang penuh dengan suara2 mengilai (some sedap and some terrific) kat TV ni [#youknowwhatprogramme] :P  + Lipas berterbangan dengan syahdunya dalam rumah aku ni..


 Sambil2 aku main kejar2 ngan seekor lipas yg hyperactive ni...
aku nak bercerekarama (ermm,, a new verb that should be suggested to KDBM to describe my feeling) .. feeling? what feeling? perasaan bercampur baur..

Ermm, dah2 tak nak emotional(filled with emotions) sgt ,here goes the story..
Initially I'm energetic(not due to Energizer) untuk promote blog rafest...
(aikk?? kejap, kejap kejap! ....asal tiba2 kene promote blog lain ni?)...
Sebenarnya, I'm one of the SPETAPP(Special Task Promotion Publicity) members untuk event Raudhah Festival 2013 which will be held at my university(IIUM).

-----------------------------------IKLAN-----------------------------------
Klik gambar untuk mengetahui maklumat lebih lanjut berkenaan Raudhah Festival 2013
-----------------------------------IKLAN-----------------------------------

 bidang publicity2 ni mesti involve promote2 kat facebook.. so hari ni dengan bersemangatnya,share link(spt yg tertera diatas.. Visit lah ye) kat setiap group yang ada dalam my fb group list.

Tapi 'malang memang berbau'(not a proper peribahasa), tiba-tiba(setelah aku post kat 30++ groups) keluar notification from facebook... "You've been blocked from posting links for 2days"(lebih kurang...mcm tu la ayatnya)

Aisehhman( sounds like "I Say,Man"),  patah semangat,, energetic bertukar tragic..
Tapi aku xde la kesah sgt pasal bende ni, sampai nak buat mogok kat depan rumah Mark Zuckerberg(which I myself, don't know its location :P)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The real situation is :
sebenarnya aku tak tahu nak post apa2 kat dlm blog ni. . Selepas visited on of my friend's blog (Syamin). Dia rajin update blognya.. Viewing his blog has urged me to write out some rubbish here..
Memandangkan aku dah lama tak update any entry so, TERPAKSA bagi cerita yang xberapa penting ni...  So terima kasih kerana sudi baca kisah yg xberapa nak penting dalam hidup korang ni -.-

That's All,
"Terima Kasih", "Syukran Jazilan", "Thank you", "Nandri"

P/S: Please do visit blog Raudhah Festival 2013 ni.. Korang pun kene datang tau ada mcm2 aktiviti ilmiah yang bermanfaat untuk korang :D

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

2 January 2013

Header Tajaan 2

Assalamualaikum w.b.t,

Today just nak post heder which is won by GeeAzie  
~~ 

Aku merupakan salah seorg sponsor for a give-away segmen. Aku sponsor 2 heder sahaja, Ada dua pemenang yang sepatutnya contact aku untuk dptkan heder masing2, tapi hanya seorang (GeeAzie ) yang contact aku.. So ,congratulations for GeeAzie :D

kat bawah ni ada dua heder(tetiba rajin- cuma ubah wordings style je) , maaf kalau (buruk/xlawa/hodoh) kerana masih kurang ilmu dalam mendesign2 heder ni...
 Cuma sekadar satu latihan bagi diri yang dhaif ini.


P/S to GeeAzie : [Feel free to BATA(buy and throw away) :D if you find these headers are not suitable for your blog]

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu