28 October 2015

Story about using very bad language

Assalamualaikum w.b.t,

Mahmud was a very pious man, but he was not very attractive looking. One day, he was walking along the road, minding his own business, when a lady came up to him, and started calling him names and abusing him. This lady kept saying all kinds of nasty things, and Mahmud just listened to her patiently. Finally, when she was finished calling him names and abusing him, Mahmud just greeted her, smiled, and said
"and a nice day to you," and continued on his way.

Why did Mahmud, the pious man, behave this way?

It is because he knew that everything she said was just a reflection of her own inner self.

If you use bad language, you are just making obvious to everybody how far away you really are from Allah, since your words are in reality a reflection of your own inner self.

from Irshad
by Sheikh Muzaffer Ozak al-Jerrahi 


source

Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

27 October 2015

Hidup insan seperti aku dan engkau.

Assalamualaikum w.b.t,

Corat-coret minda.

Hidup insan seperti aku dan engkau.


Apabila dilihat dari kaca jendela, 
awan terus berarak, 
matahari terus melitupi bumi dengan cahaya bersalutkan haba. 
Sesekali, cahaya tersebut terlindung oleh gumpalan-gumpalan awan di langit.

Angin pula bertiup nyaman, 
terkadang menerjah manja ke dalam bilik yang aku duduki ini. 

Aku kagum melihat 'mereka' patuh akan arahan daripadaNya, 
sedangkan kebanyakan insan, seperti aku dan engkau, masih cuai, lalai dan alpa, 
diulit mimpi-mimpi duniawi, 
semakin jauh daripada kebaikan ukhrawi.


Jika diibaratkan hidup kita dengan mereka,
hidup ini umpama bumi,
yang terkadang subur dengan amalan-amalan murni, setelah dihujani nasihat dan tunjuk ajar.
hidup ini juga, terkadang kering gersang, seperti kita yang dahagakan siraman ilmu-ilmu bermanfaat.

Jika diibaratkan hidup kita dengan mereka,
hidup ini umpama angin,
yang terkadang bertiup lembut, ketika berada di saat-saat gembira dan bahagia.
hidup ini juga, terkadang keras menimbulkan taufan, tatkala berada dalam saat-saat getir dan duka.



Jika diibaratkan hidup kita dengan mereka,
hidup ini umpama awan.
yang terkadang berarak patuh akan perintah tuannya.
hidup ini juga, terkadang bergerak gusar penuh kacau-bilau dek kerana terlalu ikutkan perubahan duniawi.

Jika diibaratkan hidup kita dengan mereka,
memang tidak akan lengkaplah perumpamaannya, 
dek kerana tiada warna yang dapat menggambarkannya,
 tiada dakwat yang mampu menuliskannya,
tiada kata yang dapat membicarakannya.

Biarlah coretan ini jadi kemudi, 
sebagai panduan bagi nahkoda yang telah tersesat.

Biarlah nukilan ini jadi lidi,
sebagai penikam hati pemaksiat.

Biarlah karangan ini jadi kasturi,
pewangi hati membersih niat.

Semoga insan seperti aku, dan engkau,
pulang ke pangkal jalan,
jangan tunggu lain bulan,
 terus keluar dari belukar duniawi,
kembali mencari redha Illahi.

(Mohd Hanafi, 2015)
moha_mohu




Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu

Why Korean ?

video
Assalamualaikum w.b.t,

Just sharing a song adapted from a korean drama named Gu Family Book.

I love the rythm, and the voice of the singer. She sounds very delicate and soft. Eventhough I didnt understand the lyrics(in which i had to google it before i could understand what she sings), i still loves this music+song.

Wait a minute ! Wait!!
Since when did I start watching these genre of drama?
I used to like drama i.e very thrilling, puzzling, verbally sarcastic, funny, and 'medico'philia (yea, that's how i describe drama which explain about some medical thingy >_<)



Why Korean of all the other Genres??
No... its not like i'm a fan of the korean artist or sthg.. It's just that some(bold) Korean drama covers my criteria (Refer the red bold-text)..

My sister once saw me watching Korean drama at home,,, (if i'm not mistaken the drama was about spies+family problems etc,, cant remember the title though :( .... but i love the theme song of the drama which is "Suddenly".. google it if you're interested ) .. so she asked me, " kau tengok korean drama eh skrang ni... (looking at me with her pingpong-ball-shaped eyes)"

ok i know, drama is not the same as kpop.

i replied to her,, " ya la,, aku dah bosan kot. asyik tengok drama "House MD" and takde drama lain yg boleh fulfill my interest..."

She perli me sarcastically using her sharp-edged mouth " tak sangka eh, budak medic banyak masa free, boleh tengok drama korea lagi"... (GULP !,)

I felt that her sharp-edged mouth pierce through my earcanal, destroying my cochlea (and whatsoever component in my ear).
Actually, her sarcastic reply was actually acceptable.
ya la,, being a medical student, i still havent learnt to manage my time well...
basically, i should keep myself organized and allocate plenty of time for my studies (instead of doing fruitless activities such as writing this post :P ).


btw, i have thought of this 'sentap' quote.

Why Korean when you have Quran ? :)

Ok la peeps, i have to stop here..

till we meet again on the next post..

p/s : please doakan  for me and my fellow batchmates, we're going to sit for our EOB exam next week :(




Syukran 'ala kulli haal. From your friend, moha_mohu